Bronzen medailles op NK

Emmeloord

EMMELOORD- Met twee fraaie bronzen medailles hebben de jeugdselecties van de volleybalverenigingen De Boemel en Dinto uitstekend gepresteerd bij het gesloten Nederlands Kampioenschap. De meisjes A van Dinto grepen met een vierde plaats net buiten het podium.

In een kolkende sporthal, waarbij alle topverenigingen met een grote en luidruchtige schare toeschouwers aanwezig waren, hielden de teams uit Harenkarspel zich prima staande. De meisjes D van Dinto wonnen achtereenvolgens van Voleco uit Kouderkerk aan de IJssel , Covos uit Oosterend en Salvora uit Raalte. De kruisfinale tegen de uiteindelijk Nederlands kampioen Dynamo Tubbergen ging na een zinderende strijd met het kleinst mogelijke verschil (13-15 in de derde set) verloren. De strijd om het brons tegen Salvora ging met 25-10 en 25-13 met goed aanvallend spel overduidelijk naar Dinto.

Meisjes C de Boemel

De meisjes C van de Boemel wisten zich na het verlies tegen Somas/Activia  prima te herstellen. Flash Veendam werd met 2-0 verslagen. VCV Varsseveld was vervolgens te sterk voor de Tuitjenhornsen. Weer stond Flash Veendam op het programma, maar nu ging het om de bronzen medaille. Veendam tapte uit een ander vaatje en pakte brutaal een 1-0 voorsprong in sets. De ploeg van coach Jacqueline de Nijs herstelde zich knap en in een zeer spannende slotfase werd met 25-23 een beslissende set afgedwongen. Beide ploegen hielden elkaar tot 13-13 in evenwicht. De Boemel hield het hoofd koel en pakte met 15-13 de zege.

Meisjes A Dinto

De meisjes A van Dinto gingen in het eerste duel ten onder tegen Voltena. Vervolgens werd een mooi gelijkspel behaald tegen het sterke VC Sneek. Na de zege tegen Geesteren leek er een finale in het verschiet. Voltena, de uiteindelijk Nederlands Kampioen, verloor echter verassend van Sneek en daardoor was de finale uit zicht. In het duel om het brons liet de ploeg van coach Bob Versteegh een 1-0 voorsprong in sets uit de vingers glippen.

 

Selectie meisjes D Dinto: Robine Post;Robin Bouwes;Jente van den Berg;Indy Goemans;Chrissy Beemsterboer;Noëlle Ligthart.

Selectie meisjes C de Boemel: Rian Hof;Lorin Hof;Kjersti Kuilboer;Lianne Jaarsma;Lieke Entes;Rosan Pronk;Juul Kruijer;Kim Jaarsma.

Dinto meisjes D  3e op NK Dinto meisjes D 3e op NK