Bejo/Dinto zorgt voor sensatie in de Doorbraak

Bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – De volleybalsters van Bejo/Dinto hebben een sensationele overwinning op het ongeslagen Lycurgus behaald. De ploeg van Rick Breeuwer wist na het verlies van de eerste set met prima spel het duel met de nummer twee van de eerste divisie naar zich toe te trekken: 3-1.  

“Ik wilde absoluut voor de winst gaan vandaag”, glunderde Breeuwer direct na de verrassende zege. “Ik had tegen de meiden gezegd, dat ik niet sociaal zou wisselen en een winnende opstelling zou laten staan. Als we verloren hadden zouden we namelijk teveel naar beneden moeten kijken. Volgende week missen we twee speelsters en dan kunnen degene die vandaag weinig of niet aan bod kwamen weer hun speeltijd krijgen.” Breeuwer startte inderdaad met een sterke opstelling. Marije Bloem was er weer bij in de hoofdaanval. Inge Ligthart is weer volledig op niveau en begon direct in de basis als stopper-loper. Floortje Kok speelde als het vaste aanspeelpunt voor Ysabel Maréchal op de diagonaal. Het begin van de eerste set was hoopgevend. Bij een 17-17 stand gaven de Groningsen echter even gas en de set was in een paar minuten voorbij: 18-25. Breeuwer liet zijn opstelling staan en de thuisploeg kwam met een prima servicereeks van Misha Nannes voor het eerst op een voorsprong. Het liep als een trein en Maréchal kon zich naar hartelust uitleven op omloopballen naar Esther Smit en tweede tempoaanvallen op de flanken. Breeuwer prees zijn driemeterkanon: “ Iedere keer dat er problemen waren in de opbouw scoorde Floortje Kok de belangrijke punten. Zonder de ploeg tekort te doen, Floortje was fantastisch. Ze wisselde harde aanvallen af met dodelijke plaatsballen.” Na de 25-21 gelijkmaker ging Dinto prima door. Bij een 16-12 stand kwam Marieke Ruiten binnen de lijnen. Ze serveerde direct twee punten en het leek gedaan met het Groningse verzet. Toch raakte Dinto door slordigheden in de aanval nog in de problemen. Net op tijd was een snelle aanval van Esther Smit en een kill-block van Misha Nannes goed voor de winst: 26-24. Inge Ligthart vond het verloop van de vierde set karakteriserend voor de recente vechtlust. “ Normaal gesproken is het bij een 1-9 achterstand gebeurd met ons. We waren vandaag echt een éénheid. We konden natuurlijk ook zonder druk spelen. We zeiden het donderdag al op de training. Tegen de ‘toppers’ spelen we altijd lekker. Dat bleek nu ook weer. Lycurgus verdedigde alles, maar in de rally waren wij vandaag uiteindelijk de baas.” Door de 26-24 setwinst pakte Dinto vier punten en komt daardoor in het eerste rijtje.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Ysabel Maréchal; Marije Bloem; Misha Nannes; Floortje Kok; Inge Ligthart; Esther Smit;Libero Els Stoop.
Bejo/Dinto D1 - Lycurgus D2 - Marije Bloem Bejo/Dinto D1 - Lycurgus D2 - Marije Bloem