Alle grote kampioenen op HP Beach Open

Met de komst van zowel de wereldkampioenen als Olympisch kampioenen in het beachvolleybal krijgt het HP Beach Open van 25 tot en met 28 augustus in het The Hague Beach Stadion het sterkste deelnemersveld ooit.

Onder de mannenteams, die zich voor het beachvolleybaltoernooi van FIVB Swatch World Tour hebben ingeschreven, bevinden zich niemand minder dan de Brazilianen Emanuel en Alison, die eerder dit jaar in Rome de wereldtitel voor zich opeisten. Naast de wereldkampioenen doet ook de regerend Olympisch kampioen, het Amerikaanse duo Rogers/Dalhauser, een gooi naar de titel in het The Hague Beach Stadion.
Daarmee is het ‘sterrenensemble’ allesbehalve compleet. Ook de nummers twee van het afgelopen WK, de Brazilianen Marcio Araujo en Ricardo, staan op de deelnemerslijst. Daardoor treffen de Nederlandse favorieten Reinder Nummerdor en Richard Schuil de zwaarst mogelijke concurrentie. Het duo won in 2009 het World Tour-event in Nederland. Van de top-10 van de FIVB Swatch World Tour 2011 maken maar liefst zeven teams hun opwachting op het strand van Scheveningen.
Ook bij de vrouwen is de line-up van het HP Beach Open imponerend. De Olympisch kampioenen Walsh en May-Treanor komen voor het eerst naar Nederland. Het Amerikaanse duo won dit seizoen drie keer en in totaal al 38 keer op de World Tour. De Brazilianen Juliana en Larissa moeten minstens zo hoog worden ingeschat. Dat koppel pakte in mei in Rome de wereldtitel, door in de finale af te rekenen met Walsh en May-Treanor. Ook de Chinezen Xue en Zhang Xi, winnaars van het Olympisch brons in Peking, doen op hun nieuwe Olympische route Den Haag aan.
Niettemin is ook bij de vrouwen een Nederlandse overwinning zeker niet ondenkbaar. Sanne Keizer en Marleen van Ierssel wonnen dit seizoen al op de World Tour al twee toernooien (in China en Polen) en werden onlangs bij de Grand Slam in Klagenfurt derde. Het duo is bij het HP Beach Open zesde op de plaatsingslijst.

Kaarten bestellen kan via www.hpbeachopen.nl. (http://www.hpbeachopen.nl.) Nevobo leden krijgen speciale korting.
 Bestel hier (http://www.hpbeachopen.nl/index.php/nevobo-actie)je Nevobo ledenkaarten.