Keizer-Van Iersel op jacht naar derde NK-titel

bron: Nevobo Nieuwsbrief

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel gaan komend weekeinde in het The Hague Beach Stadion op jacht naar hun derde nationale titel op rij. Eigenlijk hun vierde, want met andere partners wonnen ze ieder ook al een keer NK-goud.
Keizer en Van Iersel zijn bezig aan een ijzersterk seizoen, met twee gouden medailles op de FIVB Swatch World Tour in Shanghai en Myslowice en brons tijdens de Grand Slam in Klagenfurt. Het blonde duo is dan ook als eerste geplaatst in Scheveningen.
Vorig jaar versloegen ze in de finale van het Nederlands Kampioenschap Madelein Meppelink en Marloes Wesselink. Deze dames zijn sinds kort niet meer samen. Meppelink is nu gekoppeld aan Sophie van Gestel, net hersteld van een zware knieblessure, en Wesselink speelt dit NK met Daniëlle Remmers.
Andere kanshebbers in Scheveningen zijn Rimke Braakman en Michelle Stiekema, Europees kampioenen onder de 23 jaar, en de bronzen medaillewinnaars van vorig jaar, Roos van der Hoeven en Jantine van der Vlist.
Ook oudgedienden Rebekka Kadijk en Merel Mooren maken hun opwachting in het hoofdtoernooi. Kadijk is met negen NK-titels recordhouder. Voormalig zaalinternational Elke Wijnhoven, nog steeds als libero actief in de Italiaans competitie, begint samen met Charlotte Hermans in de kwalificaties.
Wijnhovens echtgenoot Richard Schuil voert met Reinder Nummerdor de ranglijst aan bij de mannen. De oud-internationals wonnen de vorige vier edities van het NK. Nummerdor en Schuil spelen voor hun doen een matig seizoen. Met hun eerste medaille van dit jaar, brons op het EK vorige week in Kristiansand, lijken ze echter op de weg terug.
De titelverdedigers krijgen in Scheveningen ongetwijfeld geduchte concurrentie van Emiel Boersma en Daan Spijkers. Dit duo zoekt revanche voor de verloren NK-finale in 2010. De jonge Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zijn gevaarlijke outsiders. Zij eindigden vorige week op het EK nog op een knappe vijfde plaats. Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst, de nummer drie van vorig jaar, zijn ook weer van de partij.

Aan het NK doen in totaal 32 mannen- en 32 vrouwenteams mee. Tien teams zijn op basis van ranking direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. De andere 22 teams strijden vrijdag in het kwalificatietoernooi voor de laatste zes plaatsen in het hoofdschema, dat zaterdag begint. De halve finales en finales worden op zondag gespeeld.
Het NK is voor veel teams een goede voorbereiding op de FIVB Swatch World Tour HP Beach Open, die volgende week in Scheveningen wordt gespeeld. Kaarten voor de HP Beach Open kun je  hier (http://www.hpbeachopen.nl/) bestellen.
Keizer en van Iersel  op jacht naar derde titel Keizer en van Iersel op jacht naar derde titel