Goede prestaties Kim en Puck.

3e in competitie en doorgedrongen tot de kwartfinales bij het gesloten NK

Gisteren, 22 augustus, werd in Scheveningen het gesloten Nederlands Kampioenschap beachvolleybal voor de jeugd gehouden.

Kim en Puck hadden zich hiervoor geplaatst door een 3e plaats in de competitie. In de ochtendpoule troffen ze opnieuw Vera en Masu, maar behaalden hun beste uitslag van dit seizoen tegen deze meiden. Het ging een hele tijd gelijk op, maar door een goede serie van Vera en Masu, ging de wedstrijd met 21-16 verloren. De andere 2 teams waren gelijkwaardig aan onze meiden en dit leverde dan ook spannende wedstrijden op. Winnaars van de poule werden Vera en Masu, Kim en Puck werden 2e. In het overall-klassement van alle poules waren Kim en Puck 6e geworden, wat als gevolg had dat ze hun eerstvolgende wedstrijd (knock-outfase) tegen de nummer 11 (Manon en Linda van regio zuidwest) moesten spelen. Dit werd ook weer een pittige wedstrijd, maar onze meiden wisten deze uiteindelijk met 21-18 te winnen.
De kwartfinale was bereikt!
Deze moest worden gespeeld tegen Jessie en Jessica, eveneens van regio zuidwest. Deze meiden komen uit in de 2e divisie van de beachcompetitie, dus was op voorhand al duidelijk dat dit ook weer een zware pot zou worden. En dat werd het; in het begin van de wedstrijd namen Kim en Puck een paar puntjes voorsprong, met name door een uitstekende service, maar deze werd al snel weer teniet gedaan. Het werd een leuke, gelijk opgaande strijd, maar er was duidelijk te zien, dat deze meiden, die uiteindelijk 2e werden, toch wel een stapje verder zijn dan Kim en Puck en ze wonnen dan ook met 21-16.

Voor Kim en Puck een uitstekend resultaat, waar ze heel trots op mogen zijn!
Na de ochtendronde vond de prijsuitreiking plaats van de competitie en kregen Kim en Puck de bronzen medailles omgehangen. Vera en Masu waren 1e geworden, Ruby en Kimberley (die op het NK ontbraken wegens blessures) 2e.

Meiden, van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!