Eerste Beach Volleyball weekend in het vernieuwde Beachstadion op het Scheveningse strand

bron: Nevobo Nieuwsbrief

Op meer dan 100 velden vinden op 19 en 20 juni drie verschillende top beachvolleyball evenementen plaats. Allereerst vormt het Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit een prachtige omlijsting voor de topsporters die het derde weekend van juni te bewonderen zullen zijn op het Scheveningse strand. De dames van de Jiba Eredivisie gaan de strijd aan. En de toekomstige top zal de strijd aangaan in de tweede divisie. Deze toernooien zijn te zien in en rondom het Beachstadion in Scheveningen, de thuishaven van de sport beach volleyball. Het Beachstadion staat komend jaar aan het havenhoofd op het Noorderstrand. Voor meer informatie zie www.beachvolleybal.nl. 

19 en 20 juni: Jiba Eredivisie Scheveningen Women Open
De Jiba Eredivisie is de topattractie van dit weekend in Scheveningen. Het is fantastisch dat de volledige landelijke top aanwezig zal zijn, omdat het weekend net tussen de speeldata van de Swatch FIVB World Tour valt. Natuurlijk doen Mariëlle Kloek en Ilke Meertens van Beach Team Den Haag mee. Begin juni werden ze nog prachtig tweede in Amsterdam. Maar ook de internationals Danielle Remmers - Michelle Stiekema en Madelein Meppelink – Marloes Wesselink zullen er alles aan doen om het de hoogst geplaatste dames Sanne Keizer – Marleen van Iersel moeilijk te maken. De krachtsverschillen aan de top zijn heel klein, weet ook Marleen van Iersel: “Omdat we zo aan elkaar gewaagd zijn, is het altijd heel spectaculair als wij tegen elkaar spelen. Maar je ziet ook dat de iets lager geplaatste teams steeds beter worden. Het belooft dus super spannend te worden in onze thuishaven Scheveningen. We trainen hier elke dag en hebben er straks in augustus het NK en de Swatch FIVB World Tour. Reden genoeg om hier nu alvast te willen schitteren.”
De Jiba Eredivisie Beach Volleyball Dames is niet de enige topcompetitie die dat weekend in Scheveningen te bewonderen valt. Ook de tweede divisie zal, met zowel mannen als vrouwen aanwezig zijn. Daarnaast is ook de toekomstige top in actie te zien, omdat de meest talentvolle jeugd van onder de achttien jaar er eveneens zal strijden, zowel jongens als meisjes.
Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit 2010
Van 8 mei tot en met 29 augustus trekt het grootse beach volleyball circuit van Europa langs de Nederlandse stranden. In 17 toernooiweekenden, wordt op 21 locaties en met een kleine 10.000 deelnemers een breedtesportevenement neergezet van ongekende omvang. Maar liefst vijf keer wordt Scheveningen - de beach volleyball hoofdstad van Nederland – aangedaan. De eerste keer is het weekend van 19 en 20 juni. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt op donderdag 17 juni op hetzelfde strand ook nog het Nederlands kampioenschap voor Mbo-studenten gehouden.