Junior Beachchampionship 2 tegen 2.

Goede prestatie Kim Slijkerman in Edam

Op 6 juni heeft Kim Slijkerman (13) met haar partner Puck van den Berg (13) uit Amsterdam deelgenomen aan het 3e toernooi van het Junior Beachchampionship in Edam. In deze goed vertegenwoordigde speelronde met o.a. meisjes van de Nederlandse Beachvolleybalschool, streden 13 koppels in de klasse B (<16 jaar) voor de prijzen.

De eerste poulewedstrijd liep het nog niet lekker. De tactische ballen en smashes kwamen niet goed aan en de wedstrijd werd mede daardoor verloren met 21-10.
De 2 volgende wedstrijden waren spannend en werden gewonnen met 22-20-en 21-17, waardoor ze 2e in hun poule werden, wat recht gaf op een plaats in de kwartfinale. Deze was een gelijk opgaande wedstrijd tegen meisjes van Martinus. Met een goede pass en korte ballen over het net werd de halve finale bereikt; uitslag 21-19.
Kim en Puck begonnen de halve finale goed en namen een voorsprong door met name een goede service, maar verloren uiteindelijk met 21-18 van Ruby en Ruth uit Zaanstad, de uiteindelijke winnaars van deze dag. De strijd om de 3e plaats was ook weer enorm spannend en moest gespeeld worden tegen een team van regio Mid-West, waarvan ze een paar weken geleden met een klein verschil hadden gewonnen. Helaas voor Kim en Puck was het nu andersom. Er werd aan het eind van de partij te veel risico genomen en ze verloren de wedstrijd met 21-18.
Een aantal weken terug werd de 5e plaats behaald in Amsterdam en nu dan dus de 4e  in Edam. Een prima prestatie gezien de sterke bezetting van de toernooien en de meiden waren dan ook, ondanks de 4e plaats, zelf ook zeer tevreden.