Dames Bejo/Dinto doen goede zaken in Apeldoorn

bron: Schager Courant

APELDOORN – De volleybalsters van Bejo/Dinto hebben goede zaken gedaan tegen SV Dynamo. De ploeg van Rick Breeuwer speelde overtuigend naar een 1-3 zege.

Breeuwer had voor dit duel Marieke Ruiten naar de liberopositie gehaald. Els Stoop was stand-in voor de flanken. De inzet van Ruiten bleek een gouden greep, volgens de coach. “We begonnen heel zwak. We werden weggeserveerd en bij een 0-5 stand besloot ik om Marieke voor beide middenspeelsters in het achterveld te laten draaien. Ze liet gelijk in de passing zien waartoe ze in staat is. We konden door de betere receptie veel meer aanvalsvariatie toepassen.” De Tuitjenhorner coach zag ook dat spelverdeelster Ysabel Maréchal het opgestelde plan prima uitvoerde. “We moeten in de eerste divisie meer tempo op de buitenkanten spelen. Door de snelle set-ups kwam Marije Bloem met snoeiharde smashes langs het uitééngetrokken blok veel beter tot haar recht.” Dinto pakte met 16-25 vlot het eerste deel. Ook Kaira van der Pal maakte voor het eerst haar opwachting in de competitie. De zestienjarige Heiloose kwam op de positie van Josien Oud en deed het zeer behoorlijk. “ Ze bracht de pass prima naar de spelverdeelster en kwam ook lekker door op de flanken. Ik liet haar in de tweede set staan en we speelden Dynamo helemaal stuk,” vertelt Breeuwer enthousiast. Met fraaie omloopballen en eerste tempoaanvallen van Misha Nannes en Esther Smit pakte Dinto met 21-25 een 0-2 voorsprong. In de derde set begon het te haperen. De servicedruk viel weg en de thuisploeg bleek een gevaarlijke centrumaanval in huis te hebben. Maréchal moest te veel en voorspelbaar uitwijken naar de flanken en daardoor kon Floortje Kok niet meer direct scoren. Breeuwer vroeg bij 8-1 een time-out aan. “Daarna ging het weer beter lopen. Marije Bloem en Kaira van der Pal sloegen knap via de handen en met goed serveerwerk van Els Stoop kwamen we langszij. Vervolgens hoop je dan dat de routine in ons team het afmaakt, maar die lieten het afweten, waardoor we met 27-25 de set moesten afgeven.” Breeuwer was zeer te spreken over de laatste fase van het duel. “We waren de eerste twee sets gewoon erg goed. De passing liep lekker, we konden een hoog tempo spelen. Na de domper van het derde deel was het fraaie spel er dan wel af, maar er kwam puur “werkvolleybal” voor in de plaats. Josien Oud kwam terug in de basis en pakte het goed op. Bij een 22-24 stand bracht ik Misha Nannes aan het net. Dan is het natuurlijk schitterend als ze de set met een kill-block afmaakt. We staan nu in het bovenste rijtje en kunnen meekomen in de eerste divisie.We hadden eind vorig seizoen nog discussie of we de promotiewedstrijden wel zouden moeten spelen,maar ik ben blij dat we destijds toch besloten hebben om die stap te maken.”

Beginopstelling Bejo/Dinto: Josien Oud; Marije Bloem; Esther Smit; Floortje Kok; Ysabel Maréchal; Misha Nannes; libero Marieke Ruiten.